Αλληλεγγύη στην Rosa Nera


Σήμερα το πρωί οι δυνάμεις καταστολής εκκένωσαν την κατάληψη Rosa Nera. Μια ιστορική κατάληψη με σημαντική συμβολή στο τοπικό και στο ευρύτερο ταξικό και κοινωνικό κίνημα. Η αστυνομία συνέλαβε 16 αγωνιστές/νίστριες, που μέσα σ’ αυτούς οι 5 είναι μετανάστες. Ήταν άμεση η απάντηση συμπαράστασης του αλληλέγγυου κόσμου του αγώνα, που δέχτηκε χημικά από τα ΜΑΤ. Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ολόκληρη την ημέρα.

Η κατάληψη στεγαζόταν σε κτίριο που άνηκε μέχρι πρόσφατα στο πολυτεχνείο Κρήτης, που ο πρώην πρύτανης και νυν υφυπουργός παιδείας Διγαλάκης το εκποίησε δίνοντας το σε off shore εταιρεία. Εκκενώθηκε γιατί υπάρχει στα σκαριά σχέδιο δημιουργίας ξενοδοχείου στο υπαρκτό κτίριο και χώρο.

Η εκκένωση της κατάληψης γίνεται στα πλαίσια της κατασταλτικής πολιτικής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση, τα αφεντικά και οι κρατικοί μηχανισμοί με το νομικό τους οπλοστάσιο απαξιώνουν τους χώρους που φτιάχνουν “συναντήσεις” και σχέσεις οι από κάτω για να απαντήσουν από κοινού στα συλλογικά τους προβλήματα. Κατάργησαν το άσυλο, περιόρισαν το δικαίωμα στην απεργία, εκκένωσαν νωρίτερα με σχέδιο και άλλες καταλήψεις, συνέλαβαν αγωνιστές του κινήματος και πέρασαν τον νόμο για τις διαδηλώσεις διαλύοντας πορείες. Χτυπούν τους όρους με τους οποίους το κίνημα αυτοοργανώνει τις αντιστάσεις του.

Η αστυνομία εισέβαλε στην κατάληψη βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος από την κατάργηση του ασύλου και την εκποίηση του κτιρίου. Η κατάργηση του ασύλου αποτελεί τον “δούρειο ίππο” για την ένταση της αναδιάρθρωσης στο χώρο των πανεπιστημίων. Η απαξίωση της εργασίας με δικαιώματα και του πτυχίου των αποφοίτων, η ένταση των ταξικών φραγμών, η εντατικοποίηση των σπουδών και η πειθάρχηση στις επιλογές υπουργείου-πρυτάνεων έρχονται μαζί με την ένταση των επιχειρηματικών συμφερόντων μέσα στις σχολές και στα κτίρια των ιδρυμάτων. Οι σχολές και οι χώροι τους ως περιουσία των ιδρυμάτων, που μπορούν να τα αξιοποιήσουν δίνοντας τα σε εταιρείες, αποτελούν πεδίο κερδοφορίας και υπαγωγή αξίας για το μεγάλο κεφάλαιο. Η επιχειρηματικοποίηση είναι κύρια κατεύθυνση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης.

Ό,τι χτίζεται και υπάρχει από τους καταπιεσμένους και την εργατική τάξη για να καλύψει κοινωνικές ανάγκες και ανησυχίες και διαμορφώνει συλλογικές και συντροφικές σχέσεις, όταν δεν απαξιώνεται επειδή δεν μετριέται σε κέρδος και τιμή, πρέπει να καταστέλλεται! Η τιμή των από πάνω είναι το χρήμα, η δική μας “τιμή” είναι ο πλούτος των αγώνων μας, της αλληλεγγύης μας, της συντροφικότητας μας.

Το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να απαντήσει παίρνοντας αγωνιστικές αποφάσεις δηλώνοντας την αλληλεγγύη του και προστατεύοντας τις καταλήψεις που βρίσκονται εντός των σχολών και υπερασπιζόμενο το άσυλο. Να προστατεύσει την αυτοτελή δράση του κινήματος και τους αυτοοργανωμένους κοινωνικούς αγώνες που γίνονται στους χώρους των ιδρυμάτων.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις

Να αποφυλακιστούν όλοι οι συλληφθέντες - οι μετανάστες είναι αδέλφια ταξικά!

Κάτω τα χέρια από το άσυλο-να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.