Απελευθέρωση τώρα των διαδηλωτών του αντι-COP 21! Όχι στην κρατική καταστολή!

NPA, 29 Νοεμβρίου 6μμΠαρίσι

Η διαδήλωση ενάντια στην κλιματική αλλαγή που συγκέντρωσε 5000 κόσμο, διαλύθηκε βίαια από τις δυνάμεις καταστολής. Χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και γκλοπ, κάνοντας δεκάδες βίαιες συλλήψεις, η κυβέρνηση δε δίστασε να στήσει ενέδρα στους διαδηλωτές, προκειμένου  να μη φτάσουν στο συνέδριο του COP-21. Η κυβέρνηση επιτρέπει τις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της 13ης Νοέμβρη, αθλητικές δραστηριότητες, συναυλίες κλπ, αλλά καταστέλλει διαδηλώσεις. Την κυβέρνηση δεν την απασχολεί η προστασία των διαδηλωτών, αλλά η εφαρμογή των πολιτικών της.

Η EDF (πρώην κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού), η BNP (μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες), η Air France (πρώην κρατική αεροπορική εταιρεία), GDF Suez (πρώην κρατική  εταιρεία φυσικού αερίου), όλες σπόνσορες του COP-21, είναι από τις πιο ρυπογόνες επιχειρήσεις παγκοσμίως. Την ίδια στιγμή που ο Ολάντ και ο Φάμπιους (υπουργός εξωτερικών) υποδέχονταν με τιμές δικτάτορες από όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι που ήθελαν να διαδηλώσουν για έναν καλύτερο κόσμο υπέστησαν βίαιη καταστολή. Οι επιθέσεις της 13ης Νοέμβρη αποκάλυψαν έναν κόσμο σε αποσύνθεση. Να αλλάξουμε το σύστημα, όχι το κλίμα! Ενάντια σε αυτούς που ρυπαίνουν, όχι σε αυτούς που διαδηλώνουν!

Εκατοντάδες διαδηλωτές του αντι-COP 21 περικυκλώθηκαν ξαφνικά και συνελήφθησαν μαζικά από την αστυνομία στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι (Place République). Ανάμεσα σε αυτούς που συνελήφθησαν είναι κι οι εκπρόσωποι τύπου του ΝΡΑ, Christine Poupin και Olivier Besancenot και αρκετές δεκάδες άλλοι σύντροφοι και συντρόφισσες από το ΝΡΑ, την Alternative Libertaire και την Ensemble. Αυτές οι συλλήψεις αποδεικνύουν ότι τα ειδικά μέτρα που έπονται του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης δεν είναι ενάντια στον ISIS και την τρομοκρατία, αλλά ενάντια σε αυτούς που ασκούν το θεμελιώδες δικαίωμά τους να διαδηλώνουν. Την ώρα που οι αρχηγοί των κρατών θα συναντιούνται αύριο στη διάσκεψη του COP-21, όλοι εμείς  που δε θέλουμε να τους αφήσουμε να αποφασίσουν για το μέλλον του πλανήτη και της ανθρωπότητας θα έρθουμε αντιμέτωποι με την καταστολή. Για την κυβέρνηση δεν ήταν αρκετή η στοχοποίηση των οικολόγων ακτιβιστών με συλλήψεις και εισβολές στα σπίτια τους χθες και προχθές, αλλά συνέχισαν με δεκάδες συλλήψεις την ώρα της διαδήλωσης. Όχι στην κρατική καταστολή! Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων του Παρισιού!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.