Νέα ανακοίνωση ΝΡΑ για της συλλήψεις στη διαδήλωση αντι-COP 21

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. Όχι στην καταστολή

Το υπουργείο ανακοίνωσε 289 προσαγωγές και 174 προφυλακίσεις.  Όσον αφορά το ΝΡΑ, γνωρίζουμε ότι δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες μέλη του ΝΡΑ συνελήφθησαν την ώρα που προσπαθούσαν να διαδηλώσουν ειρηνικά στην πλατεία Δημοκρατίας (Place République). Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση των μελών της Ensemble, της Alternative Libertaire και του Solidaires. Οι περισσότεροι βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Bodigny μαζί με άλλους εκατό συλληφθέντες.

Πολλοί ακτιβιστές βρίσκονται υπό κράτηση χωρίς να ξέρουμε πού και γιατί.

Η συγκέντρωση δέχτηκε κυριολεκτικά επίθεση από την αστυνομία, με αποτέλεσμα εκατοντάδες διαδηλωτές, πνιγμένοι στα χημικά και χτυπημένοι, να ψάχνουν  να βρουν καταφύγιο στους γύρω δρόμους. Η κυβέρνηση κατήγγειλε την «απαράδεκτη βία» των διαδηλωτών. Αυτό είναι ένα ντροπιαστικό ψέμα.
Το ΝΡΑ χαιρετίζει την επιτυχία των διαδηλώσεων ενάντια στο COP-21 σε πολλές πόλεις της Γαλλίας. Καταγγέλλει τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί, κυρίως στο Παρίσι, που η πόλη ασφυκτιά για να προστατευτούν δήθεν οι ηγέτες που καλούνται να συζητήσουν στη διάσκεψη COP-21, δηλαδή οι κατέχοντες και ρυπογόνοι του κόσμου.


Απαιτούμε να απελευθερωθούν άμεσα οι διαδηλωτές και να μην ξεκινήσει καμία ποινική δίωξη εις βάρος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.