Όλοι και όλες σήμερα στα Προπύλαια στις 16.30 με πορεία προς το Σύνταγμα!

Χθες το φοιτητικό και εκπαιδευτικό κίνημα κατέβηκε  για άλλη μία φορά στον δρόμο ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών. Σήμερα, που η κυβέρνηση θα επιδιώξει να περάσει το νόμο από την βουλή καλούμαστε να δώσουμε μία ακόμα πιο ηχηρή απάντηση.

Η χθεσινή πορεία δέχτηκε στην καταστολή της αστυνομίας, με 30 προσαγωγές, 27 συλλήψεις και τραυματισμούς, με συναδέλφους/ισσες που περνάνε το πρωί από ανακριτή. Δείχνει όχι μόνο ποια θα είναι η κατάσταση στις σχολές εάν υπάρχει σώμα ειδικών φρουρών, αλλά και οι προθέσεις της κυβέρνησης να το περάσει με αυταρχισμό και πυγμή, χωρίς να λογαριάζει τις αντιδράσεις, αλλά και γρήγορα για να σταματήσει την αναπτυσσόμενη δυναμική των αγώνων που δίνει το κίνημα. Είναι μια αναδιάρθρωση που δείχνει την κρίση του κεφαλαίου, που έχει επιταχυνθεί από την πανδημία, θέλοντας απόφοιτους ευέλικτους και πειθαρχημένους χωρίς δικαιώματα και με σκυμμένο το κεφάλι. Επιδιώκει να διαλύσει αυτό που φοβόντουσαν πάντοτε οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης: το φοιτητικό κίνημα ως πυροκροτητής ευρύτερων λαϊκών αντιδράσεων. Το περνάνε εν μέσω νέου lockdown θέλοντας να συκοφαντήσουν το κίνημα “ως φορέας διασποράς του ιού”.

Σήμερα καλούμαστε να είμαστε στο δρόμο. Δεν μας τρομοκρατούν οι αυταρχικές απαγορεύσεις, οι συλλήψεις και οι προσαγωγές. Ο νόμος αυτός, είτε ψηφιστεί είτε δεν ψηστεί, δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί. Κατεβαίνουμε στον δρόμο στις 4:30 στην προσυγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια και 5:00 στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με τους φορείς του εργατικού κινήματος και του λαού.

Όχι στον νέο νόμο με την πανεπιστημιακή αστυνομία, τα πειθαρχικά, τον έλεγχο, τις κάμερες. Όχι στις διαγραφές φοιτητών και στην ελάχιστη βάση εισαγωγής!

Να απελευθερωθούν όλοι/ες οι συλληφθέντες της χθεσινής πορείας. Να καταργηθεί ο νόμος για τις διαδηλώσεις!

Να ανοίξουν σχολές και σχολεία με τα αναγκαία μέτρα προστασίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.