Σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες


Καλούμε στις εκπαιδευτικές διαδηλώσεις την Πέμπτη στις 25/2 στις 13:00 στα Προπύλαια 
και στην Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου!

Πριν λίγες μέρες, κυβέρνηση πέρασε το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδης με καταστολή και συλλήψεις ενάντια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος. Η κυβέρνηση έδειξε και πάλι το αυταρχικό της πρόσωπο. Με “αποφασιστικότητα και πυγμή” ήθελε να διαχειριστεί τον φόβο που τις προκαλεί ο αγώνας των φοιτητών, σ' ένα ακόμη μέτωπο κοινωνικής δυσαρέσκειας που έχει ανοίξει για τις πολιτικές που περνάει. Ένας αγώνας που έσπασε τις αυταρχικές απαγορεύσεις στην πράξη! Θέλει να υλοποιηθεί ο νόμος τώρα με σχολές κλειστές και παρατεινόμενο lockdown, για να μην αποτραπεί στην πράξη η εφαρμογή του!

Στις 22/2 φοιτήτ(ρι)ες στο ΑΠΘ που είχαν καταλάβει την πρυτανεία με αποφάσεις ΦΣ δέχτηκαν βία από δυνάμεις καταστολής. Ο πρύτανης με βάση την εφαρμογή του νέου νόμου για “παρακώλυση της ακαδημαϊκής λειτουργίας” έκανε αίτημα στον εισαγγελέα, και ο τελευταίος, αντίστοιχα, κάλεσε την αστυνομία να επέμβει. Με την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής έγιναν 32 προσαγωγές, με τον πρύτανη να κάνει επιλογή ποιος πρέπει να προσαχθεί και ποιος να συλληφθεί. Οι δυνάμεις καταστολής έκλεισαν το ίδρυμα από τους φοιτητές που πήγαν να διαμαρτυρηθούν. Έσυραν φοιτητή δαρμένο από το έδαφος για να τον πάνε στην ασφάλεια. Σ’ αυτήν την κατασταλτική βία το κίνημα στην Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες απάντησε και απαντάει με χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους, έχοντας ώριμα, οξυμένα και άμεσα αντανακλαστικά. Απαντάει ταυτόχρονα το φοιτητικό κίνημα στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις! Δεν θα αφήσει τους αγωνιστές/στριες μόνους/ες τους/ες στην καταστολή του κράτους!

Επίσης, είχε υπάρξει πρόσφατα έγγραφο της ασφάλειας μετά από αίτημα της διοίκησης για το φακέλωμα των φοιτητ(ρι)ών που συνεδριάζουν μέσω των φοιτητικών τους συλλόγων απέναντι στον νέο αντιεκπαιδευτικό και αυταρχικό νόμο!

Τα γεγονότα αυτά αυταρχικής δράσης του κράτους στους αγωνιζόμενους/ες φοιτήτ(ρι)ες δηλώνουν ποια θα είναι η κατάσταση όταν μπει μόνιμα η αστυνομία στις σχολές, και έρθουν και το face control και οι κάμερες, αλλά και πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση με τα πειθαρχικά! Σ’ ένα πανεπιστήμιο εναρμονισμένο ακόμη πιο πολύ με τις επιταγές των επιχειρήσεων και της αγοράς δεν θα χωράνε οι φοιτητικοί και κοινωνικοί αγώνες. Στα πλαίσια της αριστείας θα εντείνονται οι ταξικοί αποκλεισμοί και φραγμοί, με ελάχιστη βάση εισαγωγής και διαγραφές φοιτητ(ρι)ών. Επιδιώκεται ένα πανεπιστήμιο αποστειρωμένο από συλλογικές αναπαραστάσεις με πειθαρχημένους/ες και εντατικοποιημένους/ες φοιτητές/τριες, όπου τους προορίζει για εξατομικευμένους/ες και ευέλικτους/ες εργαζόμενους/ες, χωρίς συλλογικά δικαιώματα και με σκυμμένο το κεφάλι. Ό, τι διαταράσσει το καπιταλιστικό κέρδος και την αναπαραγωγή του κεφαλαίου κοινωνικά, πρέπει να καταστέλλεται!

Με βάση αυτή την κατάσταση πρέπει να σηκώσουμε το γάντι της αντιπαράθεσης στην κυβέρνηση και στην αστική πολιτική που υλοποιείται. Το φοιτητικό κίνημα δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Ο νόμος ψηφίστηκε, όμως το ίδιο δεν πτοείται. Συνεχίζει να κινητοποιείται για να ρίξει ψηφισμένο νόμο! Δεν θα περιμένει να περάσουν “τα έκτακτα μέτρα” και το lockdown για να απαντήσει στην κυβέρνηση! Από την αγωνιστική δυναμική του και την απάντηση του στον κυβερνητικό και κρατικό αυταρχισμό αποδυναμώθηκε η “μετά θα λογαριαστούμε” λογική. Χρειάζεται να συντονιστούμε με τα υπόλοιπα πληττόμενα τμήματα της εκπαίδευσης, της κοινωνίας και την εργατική τάξη! Να μην αφήσουμε να δολοφονηθεί ο απεργός πείνας και δίψας Δημήτρης Κουφοντίνας!

Όλοι/ες στις γενικές συνελεύσεις για να μην υλοποιηθεί ο νέος νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη!

Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία, πειθαρχικά, face control! - Καμία σκέψη για διαγραφές φοιτη(τρ)ιών και ελάχιστη βάση εισαγωγής!

Αλληλεγγύη στον Δημήτρη Κουφοντίνα! - Να δικαιωθεί ο αγώνας του τώρα, πριν είναι πολύ αργά!

Ανοιχτές σχολές με όλα τα μέσα προστασίας!

Κανένα έλεος στην κυβέρνηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.