Όλοι/ες στον δρόμο ενάντια στο νόμο Κεραμέως - Ο νέος νόμος θα ανατραπεί!

Συμμετέχουμε στη πορεία τη Τετάρτη 10/2 στις 13:00, με συγκέντρωση στα Προπύλαια!

Το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη αναμένεται να ψηφιστεί από τη κυβέρνηση της ΝΔ μέχρι τη Πέμπτη. Ένα νομοσχέδιο που βάζει τους μπάτσους στις σχολές για να ελέγχουν, να καταστείλουν προληπτικά και να σταματούν την αγωνιστική κίνηση των συλλόγων και του ευρύτερου κινήματος, όπως έπαιρνε σάρκα και οστά στις σχολές. Ένας νόμος, που εάν ψηφιστεί, θα εντείνει την πειθάρχηση με τα πειθαρχικά, μαζί με κάμερες και face control, όπου θα υπάρχουν εις βάρος του φοιτητικού κινήματος, εάν επιλέγει με τις αναβαθμισμένες μορφές πάλης του να παγώνει την “ακαδημαϊκή δραστηριότητα”. Το νομοσχέδιο εντείνει την εντατικοποίηση και τους ταξικούς φραγμούς με τις διαγραφές στα ν+2, ν+3 χρόνια αλλά και με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, όπου θα πετάξει 25χιλιάδες μαθητές από τις σχολές. Ένας νόμος που θα εντείνει την καπιταλιστική κερδοφορία και την επιχειρηματική λειτουργία στα πανεπιστήμια, και θα διαμορφώσει ένα μοντέλο φοιτητή-μελλοντικού εργαζόμενου που θα είναι ευέλικτος, πειθήνιος και εξατομικευμένος, χωρίς συλλογικά δικαιώματα, αναπαραστάσεις αγώνα και με σκυμμένο το κεφάλι. Πρόθεση, ακόμη, της κυβέρνησης είναι να κλείσει τμήματα, να καταργήσει την επί πτυχίω εξεταστική και να φέρει ενιαίο ψηφοδέλτιο στις σχολές, αποπολιτικοποιώντας την συζήτηση στους φοιτητικούς συλλόγους.

Χρειάζεται να είμαστε στον δρόμο, στην πορεία που έχει καλεστεί στα Προπύλαια, στην απογευματινή πορεία της Πέμπτης και στις πορείες που θα γίνουν στις άλλες πόλεις. Εάν ψηφιστεί, ο αγώνας δεν σταματάει, θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση. Με στάση ανυποχώρητη το φοιτητικό και εκπαιδευτικό κίνημα, μαζί με τους εργαζομένους και τον λαό, θα αποτρέψει αυτόν τον νόμο να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί. Η μόνη μαχητική αντιπολίτευση στα σχέδια της κυβέρνησης είναι οι αγώνες που δίνει το κίνημα, και όχι η “εθνική” αντιπολίτευση εντός βουλής, ούτε τα μετριοπαθή δημοκρατικά κελεύσματα των πρυτανικών αρχών. Ξέρει να κάνει τους αγώνες του μ’ όλα τα αναγκαία μέσα προστασίας για την προστασία της ζωής των καταπιεσμένων. Το μαζικό και ενιαία μετωπικό κίνημα έδειξε την μαχητικότητα του όταν έσπασε στην πράξη την αυταρχική απαγόρευση συνάθροισης “άνω των 100 ατόμων”, που αυτό έφερε σε αναδίπλωση και ήττα την κυβέρνηση.

Οι αντιδράσεις και οι αγώνες της εκπαίδευσης μπορούν να αποτελέσουν πυροκροτητή ευρύτερης κοινωνικής αγανάκτησης και αντίδρασης. Το φοιτητικό και εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να συνδέσει τον αγώνα του ενάντια στον νόμο Κεραμέως και για ανοιχτές σχολές και σχολεία, μ’ όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, κάνοντας ένα κοινωνικό και ταξικό μέτωπο οργής, με τους αγώνες της εργατικής τάξης να υπερασπιστεί την ζωή και τα δικαιώματα της από την κυβερνητική δολοφονική πολιτική, τους αγώνες στα νοσοκομεία για ενίσχυση της δημόσιας υγείας, τους αγώνες ενάντια στα εξοντωτικά πρόστιμα και την κατάργηση των πολιτικών και δημοκρατικών ελευθεριών. Να συνδέσει τους αγώνες ενάντια στο υγειονομικό απαρτχάιντ στους πρόσφυγες, ενάντια στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στους χώρους δουλειάς, όπου οι καταγγελίες έχουν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας, αλλά και απέναντι στην εκδικητική μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δεν μας τρομοκρατούν οι απαγορεύσεις τους, μας προκαλούν οργή και αγωνιστική παρουσία στον δρόμο!

Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως! Όχι στη πανεπιστημιακή αστυνομία! Όχι σε κάμερες, face control, πειθαρχικά. Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές! Όχι στην ελάχιστη βάση εισαγωγής!

Σχολές και σχολεία ανοιχτά μ’ όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας!

Όχι στα εξοντωτικά πρόστιμα εις βάρος του κινήματος - κατάργηση του νέου νόμου για τις διαδηλώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.