Το πολυτεχνείο θα μείνει ανοιχτό! Να απομακρυνθεί τώρα η αστυνομία.

“Η κυβέρνηση απαγορεύει την πορεία του Πολυτεχνείου” είπε ο Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής. “Lock out” από τις 13 Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο για να μην γίνει ο τριήμερος εορτασμός είπε η Πρυτανική αρχή του ΕΜΠ, ενάντια στις αποφάσεις των υπολοίπων φορέων, που καλούν σε εορτασμό. Κι όμως σήμερα το Πολυτεχνείο είναι ανοιχτό! Κι όμως οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες άκουσαν το κάλεσμα του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών για αγωνιστικές εκδηλώσεις μνήμης και όχι τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης.

Η τρομοκρατική αξιοποίηση της πανδημίας ενάντια στο κίνημα, ενάντια σε όποιον και όποια αντιστέκεται και ζητά τα αυτονόητα είναι εξοργιστική. Η κυβέρνηση λέει ότι φταίνε οι πορείες και η ανευθυνότητα των νέων για την διασπορά του ιού, όταν στην Θεσ/κη οι γιατροί δεν έχουν τα μέσα και την στήριξη να βοηθήσουν τους ασθενείς τους. Δεν ενισχύει τα ΜΜΜ, τα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες κλπ. Οι μαζικοί εργασιακοί χώροι συνεχίζουν να λειτουργούν ακόμα και με επιβεβαιωμένα κρούσματα γιατί το κριτήριο είναι το κέρδος των αφεντικών κι όχι οι ζωές μας. Αντίθετα, εκεί που δεν υπάρχει κέρδος λέει “μένουμε σπίτι” ή μάλλον “μένουμε σπίτι εκτός αν πρέπει να πάμε για δουλειά”. Οι πρόσφυγες σε καθεστώς εξαίρεσης δεν μπορούν ούτε να βγουν από τις δομές στις οποίες διαμένουν.

Η πορεία και το τριήμερο του Πολυτεχνείου είναι αναγκαίο να γίνει εξαιτίας της πανδημίας, όχι παρά την πανδημία. Δεν καλούμε τον κόσμο να “θυσιάσει την υγεία του” για τους αγώνες… Καλούμε τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους φοιτητές και όλους τους καταπιεσμένους και τις καταπιεσμένες να δώσουν τώρα την μάχη για την ζωή τους, ενάντια στην δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης. Αυτή η μάχη δεν μπορεί να περιμένει. Η αστυνομία αποθρασύνεται μέρα με την μέρα. Χθές το βράδυ πήγε στα σπίτια των φοιτητών στις εστίες του ΑΠΘ για να εμποδίσει την συνέλευση του συλλόγου. Καλούμε σε υπεράσπιση και συμμετοχή στον τριήμερο εορτασμό και σε μία μαζική πορεία που θα δείξει στην κυβέρνηση ότι είμαστε εδώ!

Γιατί το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες που δεν υποκύπτουν στην τρομοκρατία. Σήμερα κάποιοι και κάποιες δίνουν την μάχη για να μείνει ζωντανό και όλες οι οργανώσεις, είτε ανήκουν στην αριστερά είτε στην αναρχία, πρέπει να επιλέξουν αν θα είναι με την μεριά του αγώνα ή με την μεριά του συμβιβασμού. Αυτούς τους αγώνες πρέπει τώρα να τους δώσουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά όλες οι αγωνιστικές δυνάμεις μαζί με τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και όλους τους μαζικούς φορείς του κινήματος.

Αλληλεγγύη στην συγκέντρωση του Πολυτεχνείου

Συμμετοχή στον τριήμερο εορτασμό και στην πορεία της 17ης Νοεμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.